Boekenmarkt

Tentoonstelling Onderduikers & Verzet

De tentoonstelling Onderduikers en Verzet is vooralsnog verlengd tot 1 oktober 2020. Echter, als gevolg van de maatregelen die door de overheid opgelegd zijn inzake het coronavirus, blijft het museum en het gebouw tot 1 juni geheel gesloten voor alle activiteiten. De lezingen van april en mei zijn geannuleerd. Ook de biologiewandelingen van april en mei komen te vervallen. De jaarvergadering wordt op een nader te bepalen datum gehouden.

Bekijk hier de promo van deze tentoonstelling!
Lees hier uitgebreide informatie.

Kinderen over de oorlog
Johan Vermeij maakte samen met kinderen van de basisschool uit Melick, Sint Odiliënberg, Vlodrop en Herkenbosch een film over gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Roerstreek. Je kunt deze hier bekijken.
Openingstijden en prijzen
Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.30-17.00 uur. De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 14 jaar. De museumjaarkaart is voor het Roerstreekmuseum niet geldig. Er kan alleen contant betaald worden. Het boek is te koop voor € 10,- en de dvd voor € 8,-. Het entreekaartje geeft bovendien 25% korting op een bezoek aan het Eyewitnessmuseum in Beek.

Rondleidingen
Op verzoek worden rondleidingen verzorgd, ook buiten de openingstijden. Neem contact op via onderduikers@roerstreekmuseum.nl zodat we voor een passend programma kunnen zorgen.

Nieuwe voorwerpen in bruikleen voor de tijdelijke tentoonstelling

Onlangs kreeg het Roerstreekmuseum twee voorwerpen in bruikleen.

Wat is nieuw

Binnenkort zijn blogs, leuke verhaaltjes over de Heemkundevereniging hier te lezen.

Als gevolg van de maatregelen die door de overheid opgelegd zijn inzake het coronavirus, blijft het museum voorlopig tot 1 juni geheel gesloten.

volwassenen € 4,- en jongeren tot 14 jaar € 2,-
leden HVR gratis; museumkaart niet geldig; alleen contant betalen

Inloopavond
Op maandag is er vanaf 20.30 uur open huis. Dan kan men kennismaken met de vereniging. Let op: de tentoonstelling kan dan niet bezichtigd worden!