Activiteiten

E Excursie | F Fietstocht | L Lezing | M Filmvoorstelling
R Rondleiding | S Symposium | W Wandeling | J Jubileumviering
Wandeling Wandeling Varst Posterholt
Boekenmarkt
Lezing Lezing atelier Joep Nicolas
Lezing Lezing Limburgse streektaal
Lezing Lezing relatie Maaseik en basiliek St. Odiliënberg

Carrousel van muziek op de kerkberg

koor 1.jpg

foto: Jack Mestrom | Op zondag 15 april vond in Sint Odiliënberg een uniek muzikaal festijn plaats onder de titel “Een carrousel van muziek rondom de kerk door de eeuwen heen”Het publiek kon genieten van diverse soorten muziek, een muziekgeschiedenis door de eeuwen heen. De drie historische en sfeervolle locaties aan het Kerkplein in Sint Odiliënberg konden worden bezocht: de basiliek met orgel, de naastgelegen Mariakapel en de kloosterkapel van Priorij Thabor. Het klooster was speciaal voor dit evenement door de kanunnikessen van het H. Graf opengesteld. De zusters gunden het publiek een blik in hun kloosterleven en in ruimten die normaal gesloten blijven, zoals de oude kloosterkamers. In het klooster konden drankjes en hapjes genuttigd worden. Voor de liefhebbers werd er een kloosterdiner geserveerd in de refter van de priorij. Bekijk een groot aantal foto's van dit evenement, gemaakt door Rika Reihs. Bekijk ook de collage (met muziek).

Contact

Heemkundevereniging Roerstreek
Kerkplein 10
6077 AA  Sint Odiliënberg
info@roerstreekmuseum.nl
0475 53 28 95

 

Bezoekersinformatie

Openingstijden
dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur
zaterdag (van april t/m september) van 13.30 tot 17.00 uur
zondag van 13.30 tot 17.00 uur
maandagavond open huis van 20.30-22.30 uur

Toegangsprijzen
volwassenen € 2,- en jongeren tot 14 jaar € 0,50
leden HVR gratis

Lid worden

Lid worden?

Lid zijn van de Heemkundevereniging Roerstreek geeft u de mogelijkheid om onderwerpen die u interesseren te kunnen uitdiepen met mensen die dezelfde interesse hebben. Als u zich inschrijft als lid dan kunt u zelf kiezen welk soort lid u wilt worden. Voor meer informatie kijk hier.

Nieuwe commissie Lezingen

De lezing op 9 januari 2018 werd nog georganiseerd door Jeu Veelen en Ted Jongerius. Na meer dan twaalf jaar besloten zij ‘pensioengerechtigd’ te zijn. In een dankwoord memoreerde Alex Peeters dat zij in die periode meer dan 50 lezingen hebben georganiseerd en dat er dus rond de 2000 bezoekers moeten zijn geweest. Het vloeibare ‘Klein Geluk’ werd als symbolische dank overhandigd. De nieuwe commissie ‘lezingen’ wordt gevormd door Wim Demarteau, Margriet Larik, Wies van der Varst, Paul Cuypers en Alex Peeters. Jeu en Ted zijn wel bereid hun kennis ter beschikbaar te stellen. Alle HVR-leden wordt gevraagd hun ideeën en voorkeuren voor een toekomstig lezingthema aan te geven. De eventuele uitvoering zal dan door de commissie ter hand genomen worden.