De laatste getuigen spreken

 


 


 

Don Croonenberg heeft afgelopen jaar tientallen gesprekken gevoerd met mensen uit Midden-Limburg en oorlogsherinneringen opgehaald. Limburgers en Duitsers trokken voor de oorlog vaak samen op alsof er geen landsgrens bestond, maar plots markeerde die grens het verschil tussen vriend en vijand. Hoe hebben mensen dat ervaren? Hoe hebben ze zich staande kunnen houden in een tijd die met name vanaf september 1944 zo verslechterde. Croonenberg is dicht op de huid van de geïnterviewden gaan zitten – met een serie zeer indringende verhalen als resultaat.

Drs. Don Croonenberg studeerde wijsbegeerte en theologie aan de Universiteit Tilburg. Hij werkte vervolgens ruim 10 jaar bij Philips Electronics en was daar lid van het Communications MT. Hij behaalde zijn master in Business Communications & Public Affairs en vestigde zich met netwerkorganisatie The Bitter End als zelfstandig adviseur en auteur. Door de jaren heen was hij actief voor bedrijven in elektronica, energie, life & material sciences, infrastructuur, bouw, auteursrecht, gezondheidszorg en publieke omroep. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan. Bij gelegenheid voert hij samen met kinderen de redactie over publicaties, onder meer over talentontwikkeling en hun ideeën over de toekomst van Nederland. 

VROEGTIJDIG AANMELDEN LEZINGEN
Aanmelden voor de lezingen kan tot uiterlijk twee dagen voor de lezing en uitsluitend via dit e-mailadres.
Let op: er is veel belangstelling voor de lezingen en het aantal plaatsen is beperkt. Vroegtijdige aanmelding is dus gewenst. Heeft u zich aangemeld en mocht u toch niet kunnen komen, meld u dan s.v.p. tijdig af. De vrijkomende plaatsen kunnen dan weer worden vergeven. 

De lezingen worden gegeven in het Roerstreekmuseum, Kerkplein 10 in Sint Odiliënberg. Alle lezingen zijn voor onze leden gratis toegankelijk, maar ook niet-leden van de HVR zijn op deze avonden van harte welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Gezien de beperkte plaatsruimte is vroegtijdige aanmelding zeer raadzaam.