Activiteiten

E Excursie | F Fietstocht | L Lezing | M Filmvoorstelling
R Rondleiding | S Symposium | W Wandeling | J Jubileumviering
Lezing Volkskundige recepten
Lezing Lezing: De Roer van bron tot monding
Lezing Lezing: bruinkoolwinning Garzweiler
Carrousel van muziek op de kerkberg
Openstelling priorij Thabor
Diner in priorij Thabor
Rondleiding Het oude kerkhof in Roermond
Lezing Lezing atelier Joep Nicolas
Lezing Lezing Limburgse streektaal
Lezing Lezing relatie Maaseik en basiliek St. Odiliënberg

MAMMOETBOOM GEPLANT

2018-01-19-planten boom.jpg


Op 19 januari plantte Monique De Boer-Beerta, burgemeester van Roerdalen, een mammoetboom bij de vijver in Sint Odiliënberg. Pastoor L’Ortye was aanwezig om de boom te zegenen. Na afloop van het officiële gedeelte hieven de aanwezigen het glas op de Heemkundevereniging Roerstreek en de mammoetboom. De boom is door RedWoodFarms uit Kerkrade geschonken bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Heemkundevereniging in 2017. Deze boomkwekerij heeft zich gespecialiseerd in het kweken van exoten, waaronder deze sequoia dendron giganteum. Bij het 25-jarig jubileum van de Heemkundevereniging werd door dit bedrijf eveneens een mammoetboom geschonken. Deze staat bij het Kerkplein in Sint Odiliënberg. Initiatiefnemer Steven Jansen is een groot liefhebber en kenner van sequoia’s en heeft in jaarboek 2017 een artikel gewijd aan deze giganten die de Roerstreek rijk is.
(foto Wim Veelen)

Contact

Heemkundevereniging Roerstreek
Kerkplein 10
6077 AA  Sint Odiliënberg
info@roerstreekmuseum.nl
0475 53 28 95

 

Bezoekersinformatie

Openingstijden
dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur
zaterdag (van april t/m september) van 13.30 tot 17.00 uur
zondag van 13.30 tot 17.00 uur
maandagavond open huis van 20.30-22.30 uur

Toegangsprijzen
volwassenen € 2,- en jongeren tot 14 jaar € 0,50
leden HVR gratis

Lid worden

Lid worden?

Lid zijn van de Heemkundevereniging Roerstreek geeft u de mogelijkheid om onderwerpen die u interesseren te kunnen uitdiepen met mensen die dezelfde interesse hebben. Als u zich inschrijft als lid dan kunt u zelf kiezen welk soort lid u wilt worden. Voor meer informatie kijk hier.

Nieuwe commissie Lezingen

De lezing op 9 januari 2018 werd nog georganiseerd door Jeu Veelen en Ted Jongerius. Na meer dan twaalf jaar besloten zij ‘pensioengerechtigd’ te zijn. In een dankwoord memoreerde Alex Peeters dat zij in die periode meer dan 50 lezingen hebben georganiseerd en dat er dus rond de 2000 bezoekers moeten zijn geweest. Het vloeibare ‘Klein Geluk’ werd als symbolische dank overhandigd. De nieuwe commissie ‘lezingen’ wordt gevormd door Wim Demarteau, Margriet Larik, Wies van der Varst, Paul Cuypers en Alex Peeters. Jeu en Ted zijn wel bereid hun kennis ter beschikbaar te stellen. Alle HVR-leden wordt gevraagd hun ideeën en voorkeuren voor een toekomstig lezingthema aan te geven. De eventuele uitvoering zal dan door de commissie ter hand genomen worden.